

Káva Mikah Milano N.7 - Urban coffee zrnková
od 5,80 € bez DPH
Charakteristická aróma kávy Mikah je obsiahnutá v kávových zrnách, ktoré sa ako zrelé semená vo vnútri kávových bôbov zbierajú, spracúvajú a sušia, kým sa z nich stane konečný produkt, ktorý poznáme ako "zrno". Následná fáza praženia je kľúčom k výrobnému procesu: zrná, ktoré majú prirodzene zelenú farbu a vyznačujú sa bylinkovou arómou, sa pražia, aby sa získala ich špecifická aromatická stopa. Počas tohto procesu sa vytvorí približne 900 až 1 000 zlúčenín, ktoré sa odborne manipulujú prostredníctvom presných profilov praženia a určujú vôňu zrna. Táto dokonalá alchymistická rovnováha chutí je receptom a tajomstvom našej kávy.
Technika chuti.
Bez špecifickej techniky sa môže zničiť aj ten najlepší druh fazule. Preto v pražiarňach Mikah pracujeme na dosiahnutí dokonalosti počas všetkých jemných krokov výrobného procesu: od fázy sušenia, cez fázu učenia farby (hnednutia) až po fázu rozvíjania (alebo praženia). Zachovanie našich štandardov kvality je našou najväčšou výzvou, preto dbáme na každý jeden krok procesu, aby sa naša jedinečná zmes zachovala a vždy zaručila svoj charakteristický aromatický nádych.
Ako čerstvo upečený chlieb.
Počas výrobného procesu, keď zrná dosiahnu teplotu 160 °C, začne káva voňať ako čerstvo upečený chlieb. Ide o endotermickú fázu, počas ktorej zrná absorbujú teplo, strácajú svoju pôvodnú arómu a začína sa pomalý proces, ktorý vedie k získaniu ich charakteristického čuchového podpisu, založeného na zručnom spracovaní aromatických zlúčenín. V tejto fáze, nazývanej hnednutie, sa rozvíja učiaca sa farebná reakcia praženia, nazývaná Maillardova reakcia, ktorá znižuje hladinu cukru a aminokyselín, čím sa vytvárajú rôzne vône a farby zlúčenín nazývaných melanoidy. Teraz sa proces praženia prirodzene spomaľuje - a podľa majstra pražiara, čím sa zabezpečí zmes chutí. Po dosiahnutí záverečných krokov začne káva praskať a dosiahne prvé prasknutie, čo je znakom toho, že sa začala fáza vývoja.
Pomalé praženie.
Vo fáze vývoja sa reakcia stáva exotermickou. Ak sa počas fázy sušenia a zhnednutia zrna nahromadí energia, ktorá spôsobí prvé prasknutie, v tejto fáze sa rozhoduje o požadovanom stupni praženia, čo môže viesť k druhému prasknutiu. O dĺžke trvania tohto procesu, ktorá sa zvyčajne pohybuje medzi 15 % a 20 % celkového času praženia, sa rozhoduje v závislosti od požadovanej chuti.
Káva Mikah sa praží pomaly v malých dávkach, čo nám umožňuje zabezpečiť presnú chuť a úplné dokončenie aromatického buketu. Okrem hlbokých znalostí nášho majstra pražiara dosahujeme naše výsledky aj s podporou sofistikovaného počítačového systému praženia, ktorý nám umožňuje sledovať kávu v priamom prenose a zaručuje, že každá dávka dosiahne požadovanú úroveň kvality. Pretože káva je pre nás umenie a chceme sa o ňu podeliť so všetkými, ktorí ju dokážu oceniť v každej chuťovej nuanse.
Káva vo všetkých podobách.
Kým espresso sa získava tlakom 9 barov, filtrovaná káva je výsledkom pomerne jemného procesu, a to gravitáciou. Dve protichodné metodiky. V prvom prípade bude aróma v šálke intenzívnejšia. V druhom prípade sa najlepšie prejavia aromatickejšie a kyslejšie zmesi. Zdá sa, že to predpokladá rôzne zmesi v závislosti od požadovaného typu kávy. Toto neplatí pre kávu Mikah.
Zmesi Mikah sa pražia s ohľadom na rôzne spôsoby extrakcie a sprostredkujú medzi nimi praženie, ktoré nie je ani príliš svetlé, ani príliš tmavé, aby dokonale vyhovovalo obom typom.
Naša káva je navrhnutá tak, aby ste si ju mohli vychutnať vo všetkých jej podobách: ako espresso, crème alebo filtrovanú kávu, ideálne bez pridaného cukru/sladidla. Každá šálka by mala obsahovať všetky jemné, čisté tóny a prirodzene sladkú dochuť kvality pravej remeselnej kávy.
Bude to láska na prvú šálku.